Художні скарби древлянського краю – у Верховній Раді

fcc.kiev.ua 13/04/2017 Новини
Художні скарби древлянського краю – у Верховній Раді

У фойє 3-го поверху сесійного будинку Верховної Ради народний депутат України Павло Дзюблик відкрив творчу виставку «Древлянський дивосвіт», яка проводиться у рамках заходів із нагоди 31-х роковин Чорнобильської трагедії. На виставці експонуються картини з художньо обробленої соломки, створені викладачами та учнями Овруцької зразкової Малої академії народних мистецтв та ремесел.
Директор Малої академії – заслужений художник України Микола Климович, який представив в експозиції найкращі власні композиції «За волю і віру», «Голгофа» і «Земля древлян», поділився з гостями секретами майстерності овруцьких соломкарів.
Президент Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» Людмила Закревська, яка виступила співініціатором проведення виставки, зазначила, що цей захід ставить за мету привернути увагу вітчизняних парламентаріїв до проблем дітлахів Овруцького, Народицького, Малинського та інших районів Житомирського Полісся, які дотепер потерпають від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Виставка триватиме 26 квітня.

Художні скарби древлянського краю – у Верховній Раді Художні скарби древлянського краю – у Верховній Раді