Чорнобильський урок для школярів Київщини й Житомирщини

fcc.kiev.ua 24/04/2015 Новини
Чорнобильський урок для школярів Київщини й Житомирщини

Міжнародний благодійний фонд «Діти Чорнобиля за виживання» за сприяння Служби безпеки України провів у Центрі культури і мистецтв СБУ Пам’ятний захід «Чорнобильський урок» із нагоди 29-х роковин Чорнобильської катастрофи.
Організатори запросили до столиці школярів із Житомирської й Київської областей, які мешкають у 2-й і 3-й зонах радіоактивного забруднення, а також дітей та онуків ліквідаторів і переселенців, евакуйованих у 1986 році з Прип’яті та інших населених пунктів зони відчуження.
Пам’ятний захід відкрив народний депутат України Павло Дзюблик, який опікується у Верховній Раді чорнобильськими проблемами.
Доброчинна концертна програма розпочалася з натхненного виступу народної артистки України Раїси Недашківської, яка виконала літературну композицію за поемою Світлани Йовенко «Вибух». У наступних номерах взяли участь прекрасні вокалістки Алла Загинайко, Аліна Башкіна й Вікторія Літвінчук, а також знані дитячі колективи: вокальний ансамбль «Київські соловейки», спортивно-танцювальний ансамбль "Пульс" та ансамбль танцю «Ню-Анс». За задумом організаторів, «Чорнобильський урок» було подано з позицій сьогодення у таких вимірах, як-от: урок правди, урок історії, урок мужності, урок милосердя та урок віри. А після його завершення всі юні глядачі одержали подаруночки.
Окрім того, у рамках зазначеного заходу Музей історії Десятинної церкви організував для школярів із Малинського району Житомирської області, запрошених на «Чорнобильський урок», благодійну акцію «Екскурсія по граду Володимира – Старокиївській горі», яку провела працівниця музею Тетяна Левченко.

Чорнобильський урок для школярів Київщини й Житомирщини Чорнобильський урок для школярів Київщини й Житомирщини