Чорнобиль не знає кордонів

fcc.kiev.ua 26/04/2018 Новини
Чорнобиль не знає кордонів

У концертному залі Національного центру «Український дім» відбувся пам’ятний захід «Чорнобиль не знає кордонів». Цей доброчинний проект народився в результаті співпраці таких поважних організацій, як Асоціація християнських справ (Гібралеон, Іспанія), Чорнобильський дитячий фонд Японії (Токіо), компанія «Acino Україна», Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П.Комісаренка та Міжнародний фонд «Діти Чорнобиля за виживання».
У глядацькій залі зібрались ліквідатори та члени їхніх родин; особи, евакуйовані 1986 року з Прип’яті, Чорнобиля та інших населених пунктів зони відчуження; діти з чорнобильським статусом, які мешкають у Народицькому, Овруцькому, Малинському і Брусилівському районах Житомирської області та в Рокитнівському районі Рівненської області; курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля; представники Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони та Держагентства з управління зоною відчуження; почесні гості з Іспанії та Італії.
Зі вступним словом до присутніх звернувся народний депутат України Павло Дзюблик. Затим розпочалася насичена концертна програма за участю Національного Президентського оркестру, яким диригував народний артист України Анатолій Молотай. У концерті також виступили народні артисти України Жанна Боднарук і Володимир Засухін, заслужені артисти України Ірина Кулик і Володимир Скринник, заслужений артист АР Крим Анатолій Юрченко, а також лауреати всеукраїнських і міжнародних конкурсів Вікторія Осадчук, Ірина Зябченко, Аліна Башкіна, Вікторія Літвінчук та Сергій Гурець.
У фойє концертного залу демонструвались чудові картини з художньої соломки, виконані юними майстрами Овруцької зразкової Малої академії народних мистецтв та ремесел.
Організатори висловили глибоку вдячність акціонерному товариству УМТ+, компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна», Релігійній місії «Карітас-Спес» Римо-Католицької церкви в Україні, компанії «Макдональдз Юкрейн» та пані Наталії Коваль, які підтримали пам’ятний захід.

Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів Чорнобиль не знає кордонів