Юні митці Житомирщини у Вічному місті

fcc.kiev.ua 02/05/2008 Новини
Юні митці Житомирщини у Вічному місті

Що спільного між Римом і Овручем? Напевне, те, що перший має славу одного із найдавніших міст у Західній Європі, а другий – на східних теренах Старого Світу. А ще те, що й у велелюдній італійській столиці, й у тихому райцентрі на Житомирщині однаково щиро плекають тисячолітні традиції християнства і духовної культури. Відтак у травні до Вічного міста завітали юні майстри Овруцької Малої академії народних мистецтв та ремесел, які презентували у галереї Creative Room мистецьку виставку «Художній світ дітей Чорнобиля».
На урочистій церемонії відкриття виставки побували посол України в Італії Георгій Чернявський, представники нашого посольства у Ватикані та інші поважні гості. Під час аудієнції у Ватикані юних Овруча та їхнє чудове мистецтво благословив Папа Бенедикт XVI.
В експозиції виставки було широко представлено твори з художньо обробленої соломки на історичні, релігійні та етнографічні сюжети. Зокрема, картини «Син Божий народився», «Райський сад», «Четверта помста княгині Ольги», «Дерево життя», «Різдво-коляда», «Загибель древлянського князя Олега Святославовича», «Пливи вінок за водою – пливе доля за тобою», «Ой, у вишневому саду», «Відкривайте, мамо, воротця – ідуть молодії від вінця», «Горобина ніч», «Жар-птиця», «Жнива», ікона «Архангел Михаїл».
– Ми прагнули ознайомити італійців зі зразками традиційного мистецтва Українського Полісся, а заодно привернути увагу до проблем дітей, які мешкають на півночі Житомирської області й донині потерпають від наслідків аварії на ЧАЕС, – зазначила організатор виставки, президент Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» Людмила Закревська. – Хочу щиро подякувати за підтримку цього доброчинного заходу народного депутата України Сергія Пашинського, президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Юрія Мірошникова, генерального директора компанії «ТММ-ООО» Миколу Толмачова та керівника фірми «Нафтопостач» Михайла Гробмана.

Юні митці Житомирщини у Вічному місті