Чорнобильська вахта Марі Сасакі

fcc.kiev.ua 26/01/2017 Новини
Чорнобильська вахта Марі Сасакі

У Токіо відбулась урочиста церемонія нагородження орденом княгині Ольги ІІІ ступеня директора Чорнобильського дитячого фонду Японії Марі Сасакі.
Вручаючи цю нагороду, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Ігор Харченко висловив вдячність пані Сасакі й усім співробітникам Чорнобильського дитячого фонду Японії за значний внесок у справу допомоги українським дітям, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. При цьому Ігор Юрійович зазначив, що йому особливо приємно вручити високу нагороду у день відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією.
Символічно, що стаж роботи Марі Сасакі у Чорнобильському дитячому фонді Японії також складає чверть віку, де вона спочатку працювала в якості волонтера, а згодом обіймала посади керівника секретаріату й куратора з питань забезпечення гуманітарних проектів в Україні та Білорусі й, нарешті, виконавчого директора. Впродовж всього цього часу пані Сасакі активно співпрацювала з Міжнародним благодійним фондом «Діти Чорнобиля за виживання», періодично здійснюючи гуманітарні поїздки до Києва, Славутича, Любеча, Білої Церкви, Овруча та Народичів. І саме завдяки її зусиллям у Токіо було організовано випуск щоквартальника «Діти Чорнобиля», який розповсюджується серед державних, громадських та міжнародних установ Японії.