Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна»

fcc.kiev.ua 27/04/2011 Новини
Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна»

В останній вівторок квітня світова спільнота відзначила 25-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Цього дня у Національному палаці мистецтв «Україна» було проведено Вечір пам’яті «Час Чорнобиля», організований Міжнародним фондом «Діти Чорнобиля за виживання» за всебічної підтримки Міністерства соціальної політики. На цей захід отримали запрошення учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, урядовці і парламентарії, керівники міжнародних „чорнобильських” гуманітарних організацій, представники дипломатичного корпусу.
Поважні гості насамперед ознайомилися з розміщеними у фойє Палацу «Україна» виставкою картин із художньої соломки і мистецьких витворів із деревини, виконаних учнями Овруцької Малої академії народних мистецтв та ремесел, та фотовиставкою «Моя батьківщина – Чорнобильська зона», де було представлено світлини школярів із Київської, Житомирської, Рівненської і Волинської областей, котрі мешкають у зонах безумовного та добровільного відселення.
Вечір пам’яті «Час Чорнобиля» відкрив Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Сергій Леонідович зачитав звернення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова у зв’язку з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи і вручив ордени «За заслуги» громадянину Росії – президенту Наукового центру «Курчатовський інститут» Євгенію Веліхову та громадянину США – віце-президенту Міжнародного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» Михаїлу Гробману, а також нагородив почесними відзнаками Міністерства соціальної політики групу вітчизняних героїв-чорнобильців.
Програму Вечора пам’яті продовжив концерт, який вели Оксана Антонюк і Тимур Мірошниченко. У концерті взяли участь Національний президентський оркестр, хор Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина», театр сучасної хореографії «Сузір’я Аніко», Київський камерний хор «Благовіст», знані митці Раїса Недашківська, Володимир Талашко, Анатолій Юрченко, Михайло Брунський, Олексій Пономаренко, Сергій Юрченко та фіналістка «Євробачення-2010» Альоша.
Родзинкою програми стали виступи юних співаків – переможців Всеукраїнського фестивалю «Пісенний сад» Аліни Башкіної, Вікторії Літвінчук, Артема Кондратюка, Ірини Рошкулець та Анни Тихої. А коли зі сцени полинула мелодія японської пісні «Вірую» у виконанні ще одного лауреата «Пісенного саду» – дитячого ансамблю «Київські соловейки», всі глядачі підвелися з місць на знак глибокої поваги до героїв та жертв аварії на АЕС «Фукусіма».

Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна» Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна» Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна» Вшанування чорнобильців у Палаці «Україна»