Гуманітарний форум у Лівії

fcc.kiev.ua 18/04/2010 Новини

16-18 квітня 2009 року у Тріполі (Лівія) відбувся Міжнародний форум з питань дитини, на якому була представлена делегація Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» у складі дев’яти осіб на чолі з його президентом Людмилою Закревською.
У рамках зазначеного заходу 16 квітня пані Закревська взяла участь у прямому ефірі на лівійському телеканалі «Аль-Шабабія», де поінформувала про співпрацю між Фондом і лівійськими доброчинними організаціями, а також розповіла про історію Чорнобильської трагедії та ліквідації її наслідків. У ході телепередачі юні співачки Аліна Башкіна та Ірина Рошкулець, яких було включено до складу делегації згідно з урядовою програмою «Юні таланти України підкорюють світ», виконали для лівійського глядача низку українських народних пісень.
Того ж дня делегація Фонду відвідала Посольство України в Лівії, де мала зустріч з Послом України в Лівії Георгієм Латієм. У ході відвідин представники Фонду побували у храмі святого Андрія Первозваного, розташованому на території української дипломатичної місії.
Надалі наша делегація разом з іншими делегатами Форуму ознайомилася з визначними місцями Тріполі, як-то: «Дім, що встояв» (колишній будинок Лідера лівійської революції Муамара Каддафі, розташований на території його резиденції «Баб Аль-Азізія» та розбомблений під час американсько-британського авіанападу на Лівію у квітні 1986 року); Тріполійська школа мистецтв; будівельний майданчик майбутнього Національного сімейного центру дозвілля «Шератон»; історична частина лівійської столиці «Аль-Медіна».
17 квітня делегація Фонду презентувала у Палаці колон, де відбувався Форум, український національний стенд. На ньому було представлено світлини з Чорнобильської зони, фотографії маленьких жертв радіаційного опромінення, а також картини з художньої соломки роботи учнів Овруцької Малої академії народних мистецтв і ремесел. Під час відкриття національного стенду відбувся невеликий концерт, в якому взяли участь лауреати Всеукраїнського фестивалю «Пісенний сад» Артем Кондратюк, Анна Тиха, Аліна Башкіна та Ірина Рошкулець.
Надалі президент Фонду Людмила Закревська виступила з промовою на офіційній церемонії відкриття Форуму. У своєму виступі вона поділилася досвідом роботи у сфері надання підтримки та допомоги знедоленим дітям, а також розповіла про співпрацю із закордонними гуманітарними організаціями Під час Форуму наша делегація презентувала з метою вручення Лідерові лівійської революції Муамару Каддафі медаль «За невтомну гуманітарну діяльність», а також картину із соломки «Соняшники» роботи директора Овруцької Малої академії народних мистецтв і ремесел, заслуженого художника України Миколи Климовича та його юної учениці Марії Кобилинської. А завершився Форум натхненним півгодинним пісенним виступом лауреатів «Пісенного саду».
За підсумками Форуму Людмила Закревська разом з іншими учасниками підписала Декларацію про спільні наміри у забезпеченні та дотриманні прав дитини, а також допомоги дітям в усьому світі.

Гуманітарний форум у Лівії

Виступ Л.Закревської на Форумі

Гуманітарний форум у Лівії

Делегація Фонду з Послом України в Лівії Г.Латїєм