«Син людський» зцілює чорнобильців

fcc.kiev.ua 26/01/2011 Новини
«Син людський» зцілює чорнобильців

В Українському домі за сприяння Міжнародного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» відбулась презентація іспанського художнього фільму «Син людський». У зазначеній церемонії взяли участь автор фільму – президент Асоціації християнських справ Дієго Суарес Мора, народний депутат України Оксана Білозір, президент Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання» Людмила Закревська, представники Міністерства культури та чорнобильських організацій.
У презентованій кінодрамі, що відтворює біблійний сюжет, дон Дієго задіяв сотні професійних та самодіяльних акторів із багатьох країн світу, в тім числі групу українських митців, яка влітку 2010-го перебувала на оздоровленні в Андалусії під егідою Міжнародного фонду «Діти Чорнобиля за виживання». Зокрема, до зйомок були залучені юні співаки – лауреати ІV Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Пісенний сад» Артем Кондратюк, Ірина Рошкулець, Андрій Подкалюк, Христина Петрів і Лілія Порушник, а також заслужений художник України, директор Овруцької Малої академії народних мистецтв та ремесел Микола Климович і його вихованці.
Під час презентації у Києві кожен з українських учасників фільму «Син людський» отримав з рук дона Дієго цінний приз і яскравий альбом, в якому відображено процес зйомок. А у фіналі церемонії зі сцени Українського дому пролунала пісня з цієї чудової кінокартини, якій щиро аплодували присутні у залі чорнобильці.

«Син людський» зцілює чорнобильців

Дон Дієго та учасники проекту «Син людський» на сцені Українського дому