ТІКА подає руку допомоги чорнобильським немовлятам

fcc.kiev.ua 29/04/2011 Новини
ТІКА подає руку допомоги чорнобильським немовлятам

На початку року Міжнародний фонд «Діти Чорнобиля за виживання» звернувся до представництва Турецьке управління співробітництва та розвитку (ТІКА) в Україні з проханням взяти участь у доброчинних заходах, пов’язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, а саме започаткувати гуманітарну програму «Турецький народ – дітям Чорнобиля» з метою:
а) придбання для відділу нейрохірургії дитячого віку Київського інституту нейрохірургії, в якому лікуються переважно діти з Чорнобильської зони, апарат штучної вентиляції легень для новонароджених немовлят;
б) організації оздоровлення чорнобильських дітей, які мешкають у найбільш радіоактивно забруднених місцевостях, на морському узбережжі Туреччини.
Турецька сторона відгукнулася на наше прохання. І от Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької республіки в Україні Ахмет Бюлент Меріч спільно з координатором програм ТІКА Ахмета Чинара відвідали Інститут нейрохірургії. Поважні іноземні гості в присутності заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Толстанова подарували відділенню нейрохірургії дитячого віку, яким завідує професор Юрій Орлов, апарат штучної вентиляції легень BEAR CUP 750 psv вартістю 235,5 тис. грн.
У подальшому ТІКА планує здійснити ремонт відділення нейрохірургії дитячого віку, а також оздоровлення маленьких чорнобильців.