Юні фотографи – старт!

fcc.kiev.ua 21/01/2011 Новини

Міжнародний фонд «Діти Чорнобиля за виживання» оголошує Благодійний дитячий фотоконкурс «Моя батьківщина – Чорнобильська зона».

Положення про Благодійний фотоконкурс «Моя батьківщина – Чорнобильська зона»

Положення затверджене 2 листопада 2010 року на засіданні Ради Міжнародного благодійного фонду «Діти Чорнобиля за виживання».

Мета конкурсу
- Стимулювання творчої, пізнавальної і соціальної активності дітей, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
- Привернення уваги української та міжнародної спільноти до життя та потреб дітей, які мешкають у зонах безумовного та гарантованого добровільного відселення

Учасники конкурсу
У конкурсі можуть взяти участь діти віком від 10 до 18 років, які мешкають у зонах безумовного (обов’язкового) та гарантованого добровільного відселення.
Конкурсні змагання проводитимуться у двох вікових групах:
- молодша – від 10 до 14 років
- старша – від 15 до 18 років

Вимоги до конкурсних робіт
На конкурс можна подавати власні фотографії, зроблені не раніше 2010 року з використанням плівкових або цифрових фотоапаратів. Фотографії можуть відображати різноманітні аспекти життя дітей (спілкування з рідними, друзями і вчителями; активне дозвілля на природі – в полі, у лісі, біля річки; допомога батькам по домашньому господарству; піклування про людей похилого віку, хворих та інвалідів; турбота про малюків; чуйне ставлення до тварин).
Кожен учасник конкурсу має змогу представити не більше п’яти знімків. Фотографії можуть бути як кольоровими, так і чорно-білими. Розмір фотографії – від 10х15см до 18х24см.
На звороті кожного фото потрібно вказати: назву знімка; місце та час зйомки; прізвище, ім’я та вік автора; домашню адресу; контактний телефон або e-mail.
Організатори конкурсу залишають за собою право тиражування, відтворення і демонстрації наданих фоторобіт у контексті заходів щодо висвітлення конкурсу без сплати авторського гонорару, проте із зазначенням авторства і назв цих робіт.

Порядок проведення конкурсу
Конкурсні фото надсилаються до оргкомітету конкурсу за адресою: 01025, м.Київ, вул.Володимирська, 3, Міжнародний фонд «Діти Чорнобиля за виживання». На конверті має бути позначка: «На фотоконкурс».
Фотографії на конкурс приймаються до 31 березня 2011 року. Оцінювання знімків здійснюватиметься до 20 квітня 2011 року. За підсумками оцінювання буде відібрано кращі роботи до участі у фотовиставці «Моя батьківщина – Чорнобильська зона», яка відбудеться у Києві в третій декаді квітня 2011 року.

Визначення переможців
25-26 квітня 2011 року, під час проведення виставки «Моя батьківщина – Чорнобильська зона», авторитетне журі визначить лауреата Гран-Прі фотоконкурсу, а також лауреатів І та ІІ премій у молодшій та старшій вікових групах. Усіх п’ятьох лауреатів буде премійовано поїздкою на морське узбережжя з метою оздоровлення.
Крім того, журі визначить п’ятьох дипломантів, які одержать пам’ятні призи.
Підсумки фотоконкурсу буде оприлюднено на сайті: www.fcc.kiev.ua

Юні фотографи – старт!

Член журі конкурсу – знаний фотожурналіст Рюїті Хірокава в Овручі